Vuoden Ralf Törngren-palkinto Ann-Katrin Benderille

Åbo Akademin säätiö jakaa vuosittain Ralf Törngren -palkinnon henkilölle, joka on toiminut ansiokkaasti säätiön, Åbo Akademin tai ylioppilaskunnan hyväksi. Palkinto jaettiin ensimmäisen kerran vuonna 2001. Palkinnon suuruus on 6 000 euroa.

Tänä vuonna palkinnon saa VTM, kauppatieteiden opiskelija Ann-Katrin Bender (s. 1988 Tenholassa). Palkinnon jakoi Åbo Akademin säätiön hallituksen puheenjohtaja, kauppaneuvos Peter Boström säätiön valtuuskunnan kokouksen yhteydessä 10.5.2016.

Ann-Katrin Benderille jaettiin Ralf Törngren-palkinto monivuotisesta ja monimuotoisesta osallistumisesta sekä Åbo Akademin että Åbo Akademin ylioppilaskunnan hyväksi. Häntä ehdotti palkinnonsaajaksi yhteiskuntatieteiden ja kauppatieteiden tiedekunta. Tiedekunnan dekaani Malin Brännback sanoo, että Bender on juuri sellainen henkilö, jolle Ralf Törngren -palkinto kuuluu. – Kuvaus mahdollisista ehdokkaista sopi häneen täydellisesti. Harvoin löytyy ehdokas, joka täyttää Ralf Törngren -palkinnon kaikki kriteerit, Brännback sanoo.

Bender on valtiotieteen maisteri Åbo Akademista ja opiskelee nyt kauppatieteen maisteriksi Åbo Akademissa. Hän on toiminut Åbo Akademin ylioppilaskunnan pääsihteerinä sekä opiskelijajäsenenä Åbo Akademin strategiatyöryhmässä. Kuluvalla kaudella (2016–2017) hän on Åbo Akademin hallituksessa opiskelijajäsenenä.

Kuva: http://bildbank.abo.fi/Login.jsp?colID=aBis3RQ5, kuvaaja: Åbo Akademi

Ralf Törngren-palkinnon saajat vuodesta 2001-

Ralf Törngren (s. 1899 Oulussa k. 16.5.1961 Turussa)

Kuollessaan Törngren toimi ulkoministerinä ja Rkp:n kansanedustajana. Kansanedustajana Törngren oli lähes 25 vuotta ja ministerivuosia hänellä oli enemmän kuin monella muulla. Vuodesta 1944 Törngren toimi joitakin lyhyitä taukoja lukuun ottamatta ministerinä kuolemaansa saakka ensin sosiaaliministerinä ja myöhemmin valtiovarain- ja ulkoasiainministerinä sekä pääministerinä. Törngren on ainoa Rkp:n jäsen, joka on ollut pääministerinä; 169 päivää vuonna 1954. Ruotsalaisen kansanpuolueen puheenjohtajana Törngren toimi vuosina 1945–1955. Kotikaupungissaan Turussa Törngren oli kaupunginvaltuuston jäsen 1929–1945 ja hallituksen jäsen 1931–1933 ja 1936.

Törngren toimi opettajana Åbo Akademin kauppakorkeakoulussa, Åbo Akademin säätiön varainhoitajana ja myöhemmin säätiön hallituksen jäsenenä, sen varapuheenjohtajana ja puheenjohtajana. Vuonna 1958 Ralf Törngren vihittiin kunniatohtoriksi Åbo Akademin kauppakorkeakoulusta.