Vuoden 2017 Per Brahe-palkinto Jessica Rosenholmille

Vuoden 2017 Per Brahe -palkinnon saa tänä vuonna Åbo Akademin farmasian, erityisesti lääkeainekehityksen professori Jessica Rosenholm. Åbo Akademin säätiön hallitus jakaa vuosittain 12.000 euron suuruisen Per Brahe -tiedepalkinnon lupaavalle tutkijalle, jonka edelleen jatkuvaa työtä Åbo Akademissa pidetään erinomaisen toivottavana.

Per Brahe -palkinnon luovutti Åbo Akademin säätiön hallituksen puheenjohtaja, kauppaneuvos Peter Boström säätiön valtuuskunnan syyskokouksen yhteydessä maanantaina 11. joulukuuta 2017 Vaasassa.

Jessica Rosenholm on syntynyt vuonna 1977 Turussa ja on suorittanut ylioppilastutkinnon 1996 Katedralskolan i Åbo -lukiossa, DI-tutkinnon 2002 Åbo Akademissa, sekä tekniikan tohtorin tutkimuksen 2008 fysikaalisessa kemiassa Åbo Akademissa. Väitöskirjan otsikkona on Modular Design of Mesoporous Silica Materials: Towards Multifunctional Drug Delivery Systems. Hän on ollut post doc -tutkijana ja projektijohtajana Shanghai Jiao Tong University -yliopistossa Kiinassa. Rosenholm on myös Åbo Akademin bioläketieteellisen nanoteknologian dosentti. Poikkitieteellisen ja kansainvälisen tutkijaryhmän johtajana hän on mukana kehittämässä nanomateriaaleja sekä diagnostiseen että terapeuttiseen käyttöön. Ryhmä tutkii myös miten nanoläkkeet voivat helpottaa lääkkeiden kehittämistä. Häneltä on julkaistu noin 100 artikkelia kansainvälisissä vertaisarvioiduissa tieteellisissä julkaisuissa. Hänen tutkimuksensa on yhteensä saanut yli 2,5 miljoonaa euroa ulkopuolista rahoitusta, ensisijaisesti Suomen Akatemiasta ja usealta säätiöltä.

Lisätiedot: Farmasian, erityisesti lääkeainekehityksen professori Jessica Rosenholm,  puh: 050 460 5886, sähköposti: jessica.rosenholm(at)abo.fi