Turunmaan Saaristosäätiöstä Saaristokeskus Korpoströmin enemmistöosakas

Stiftelsen för Åbo Akademi lahjoittaa Saaristokeskus Korpoströmin kiinteistöyhtiön osakkeensa Turunmaan Saaristosäätiölle.  Saaristosäätiöstä tulee näin kiinteistöyhtiön enemmistöosakas (78 %). Muut omistajat ovat kuten tähänkin asti Metsähallitus ja Paraisten kaupunki.

– Stiftelsen för Åbo Akademi on osallistunut Saaristokeskuksen rakentamiseen ja kehittämiseen, joka on säätiön yleiskulttuurista toimintaa. Saaristo on lähellä säätiön sydäntä mutta tämä ei ole säätiön ydintoimintaa, joten tuntuu oikealta ratkaisulta että Saaristokeskusta vastaisuudessa johtaa organisaatio, jolla nimenomaan on saariston kehittäminen päätehtävänään, Stiftelsen för Åbo Akademin toimitusjohtaja Lasse Svens sanoo.

– Turunmaan Saaristosäätiö ottaa kiitollisuudella vastaan tämän suurenmoisen lahjoituksen. Koemme tämän luottamuksenosoituksena säätiötämme kohtaan, puheenjohtaja Bengt Backman sanoo. Saaristokeskus Korpoström vahvistaa ja laajentaa toimintaamme ratkaisevalla tavalla.

Tiedostamme että tällä otamme vastaan myös suuren taloudellisen ja toiminnallisen vastuun. Tärkeä tehtävä on aktivoida Saaristokeskus Korpoströmin kulttuurista toimintaa ja tarvitsemme siihen tukea paikallisilta aktiiveilta Korppoossa mutta myös muualla saaristossa.

Lisätietoja antavat toimitusjohtaja Lasse Svens, puhelin: 0500 562 945, sähköposti: lasse.svens@stiftelsenabo.fi ja Saaristosäätiön puheenjohtaja Bengt Backman, puhelin: 0400 536036, sähköposti: Bengt.Backman@houtskar.fi.