Kiinteistöt

Säätiön omistama ja hallinnoima kiinteistömassa on pinta-alaltaan noin 135 000 huoneistoneliömetriä ja tyypiltään varsin kirjava. Kiinteistösalkkuun kuuluu puhtaasti kaupallisten kiinteistösijoitusten lisäksi myös yleishyödyllisiä rakennuksia, jotka on annettu avustusten saajien käyttöön edulliseen hintaan tai kokonaan ilman vastiketta. Vuoden 2016 lopussa säätiön omistamien kiinteistöjen yhteenlaskettu markkina-arvo oli arviolta noin 322 miljoonaa euroa. Tästä summasta voittoa tuottamattomien kiinteistöjen osuus on noin 73 miljoonaa euroa.  Eri kiinteistötyyppien osuus kiinteistösalkun kokonaismarkkina-arvosta on seuraava:

  • Opetustilat 48,9 %
  • Liikehuoneistot 19,7 %
  • Toimistot 19,7 %
  • Asunnot 9,9 %
  • Maa-alueet ja muut 6,9 %

Ajankohtaisia kiinteistöhankkeita

”Reuterin talo”, Henrikinkatu 9, Turku

Reuterin talon kunnostustyöt alkoivat toukokuussa 2016 ja työt valmistuivat syksyllä 2017.  Niin kutsuttu Reuterin talo sijaitsee Henrikinkadun ja Tuomiokirkkokadun kulmassa. Se rakennettiin vuosina 1861–1863 hovioikeuden presidentti Carl Procopélle. Asuinrakennuksen arkkitehdit ovat ruotsalaissyntyinen Georg Theodor Chiewitz ja hänen kollegansa Frans Lüchou. Säätiö osti talon jo 1920-luvun alussa, ja vuosien varrella siinä ovat toimineet mm. Åbo Akademin kauppakorkeakoulu, kurssikirjasto ja teologinen tiedekunta.

 

Vuokraa meiltä

Åbo Akademin säätiö omistaa noin 230 asuntoa Turussa ja muutamia Helsingissä. Vuokrattavana olevat kohteet näet tästä. Voit myös täyttää vapaamuotoisen vuokrahakemuksen.

 

Tietoa vuokralaisille

Tästä löytyy vuokralaisillemme käytännön tietoa, yhteystiedoista kiinteistöjen järjestyssääntöihin.

Toimistot ja liikehuoneistot

Opetustilat

Asunnot

Muut kiinteistöt