Stiftelsen uppmärksammar den finländska bildkonstens dag 10.7

Den 10 juli firas den finländska bildkonstens dag och samtidigt Helene Schjerfbecks födelsedag. Stiftelsen för Åbo Akademi uppmärksammar dagen med specialprogram både i museet Ett Hem i Åbo och i Casa Haartman i Nådendal.

I museet Ett Hem visas en oljeskiss till Albert Edelfelts målning ”I sommarkväll” sida vid sida med den färdiga målningen som tillhör museets konstsamling. Målningen var ett beställningsarbete för familjen Jacobsson och oljeskissen donerades till Stiftelsen för Åbo Akademi av affärsmannen Bo Hjelt år 2006. Museet Ett Hem är öppet kl. 11-16.

Vid Casa Haartman är det fritt inträde kl. 12-15. (Obs! Begränsat antal deltagare max. 15 personer/guidning. Guidningar på finska kl. 12, 13, 14 och 15.

Casa Haartman deltar även i det nationella målarevenemanget som anordnas samma dag. I trädgården kan man måla egna verk under dagen kl. 10-16. Ta med eget målarmaterial! Mera information om det nationella målarevenemanget finns på: https://www.maalaustapahtuma.fi/stort-malarevenemang.