Stiftelsen för Åbo Akademi söker en Back and Middle Office Specialist till placeringsteamet

Vårt placeringsteam som består av två anställda behöver förstärkning. I den mångsidiga rollen som Back och Middle Office Specialist sköter du uppgifter som stöder genomförandet av värdepappershandel, utvärderar aktieportföljens dagliga avkastning samt utför informationssök och rapportering. Därtill har du ansvar för den till placeringsverksamheten tillhörande budgeteringen samt förutspår och uppföljer ekonomiska indikatorer. Du fungerar som en del av placeringsteamet och arbetar även tätt ihop med ekonomiavdelningen.

För att lyckas i arbetet krävs goda Excel-kunskaper samt en förståelse för finansmarknaden, placeringsverksamhet och placeringsinstrument. Tidigare erfarenhet av Back and Middle Office-uppgifter räknas till din fördel. Vi utgår ifrån att du har en lämplig utbildning för uppgiften. Ifall din svenska inte ännu är stark är du villig att utveckla dina språkkunskaper.

Som person är du självständig och ansvarstagande. Uppgiften kräver noggrannhet med siffror, förmåga till problemlösning och tolerans för rutiner. Vi värdesätter även ett utvecklingsinriktat tankesätt.

Vi erbjuder dig mångsidiga arbetsuppgifter samt en fin möjlighet till att se hur den internationella placeringsmarknaden fungerar. Som arbetsgivare är Stiftelsen för Åbo Akademi stabil; sammanlagt förvaltar placeringsteamet en helhet på 650 miljoner euro.

För mera information om uppgiften kontakta MPS-konsult Catharina Kallio tfn 020 746 9686. Lämna din ansökan, CV och ditt löneanspråk via uratori.mps.fi senast 11.2.2018.