Säätiö juhlistaa Suomen kuvataiteen päivää 10.7.

Suomen kuvataiteen päivää ja Helene Schjerfbeckin syntymäpäivää vietetään 10. heinäkuuta. Åbo Akademin säätiö juhlistaa päivää erikoisohjelmalla sekä Ett Hem -museossa Turussa, että Casa Haartmanissa Naantalissa.

Ett Hem -museossa on esillä Albert Edelfeltin ”Kesäiltana” -maalauksen öljyväriluonnos rinnakkain museon kokoelmissa olevan valmiin teoksen kanssa. Maalaus oli tilausteos Jacobssonin perheelle. Liikemies Bo Hjelt lahjoitti öljyväriluonnoksen Åbo Akademin säätiölle vuonna 2006. Ett Hem -museo on avoinna 10.7. klo 11-16.

Casa Haartmanissa on ilmainen sisäänpääsy 10.7. klo 12-15. (Huom! rajattu osallistujamäärä, maks. 15 hlö/opastus. Opastukset suomeksi klo 12, 13, 14 ja 15.

Casa Haartman osallistuu myös samana päivänä järjestettävään valtakunnalliseen Suureen Maalaustapahtumaan ja Casa Haartmanin puutarhassa voi vapaasti maalata omia teoksia päivän aikana klo 10-16. Ota mukaan omat taiteilijatarvikkeesi! Lisätietoa Suuresta Maalaustapahtumasta löytyy osoitteesta: https://www.maalaustapahtuma.fi/suuri-maalaustapahtuma.