Ralf Törngren-palkinto Milla Stenströmille

Åbo Akademin säätiön hallituksen puheenjohtaja, kauppaneuvos Peter Boström jakoi vuoden Ralf Törngren-palkinnon 14.6.2017 luonnontieteiden opiskelija Milla Stenströmille säätiön valtuuskunnan kokouksen yhteydessä Sibelius-museossa.

Milla Stenström (s. 1992 Porvoossa) saa palkinnon mittavasta panostuksestaan Åbo Akademin ja Åbo Akademin ylioppilaskunnan hyväksi. Häntä ehdotti palkinnonsaajaksi sekä luonnontieteiden ja tekniikan tiedekunta, että Åbo Akademin ylioppilaskunta.

Stenström oli vuonna 2015 Åbo Akademin ylioppilaskunnan hallituksen jäsen, vastuualueenaan kansainväliset asiat ja korkeakoulupolitiikka. Seuraavana vuonna hän toimi Åbo Akademin ylioppilaskunnan edustajiston puheenjohtajana. Stenström oli luonnontieteiden ja tekniikan tiedekunnan tiedekuntaneuvoston jäsen 2015–16 ja saman tiedekunnan strategianuudistamistyöryhmässä 2016. Vuodesta 2016 alkaen hän on toiminut yliopistokollegion varsinaisena jäsenenä.

Tiedekunnan dekaanin, Tapio Salmen mukaan, Stenströmin positiivinen asenne, asialle omistautuminen ja rohkeus tuoda esiin kehitysehdotuksia, ovat tärkeimmät perusteet sille, että tiedekunta on ehdottanut Stenströmiä palkinnonsaajaksi. Ylioppilaskunta puolestaan kuvaa Stenströmin omistautumista luottamustehtäviinsä päämäärätietoiseksi, ja sanoo hänen olevan kantava voima opiskelijaedustajien keskuudessa.@abo.fi

Valokuva Milla Stenströmistä: http://web.abo.fi/pressmaterial/milla_stenstrom.jpg
Kuva: Åbo Akademin ylioppilaskunta

Åbo Akademin säätiö jakaa Ralf Törngren -palkinnon henkilölle, joka on toiminut ansiokkaasti säätiön, Åbo Akademin tai ylioppilaskunnan hyväksi. Palkinto jaettiin ensimmäisen kerran vuonna 2001. Palkinnon suuruus on 6 000 euroa.

Ralf Törngren-palkinnon saajat 2001-2016

***

Ralf Törngren (s. 1899 Oulussa k. 16.5.1961 Turussa)
Kuollessaan Törngren toimi ulkoministerinä ja Rkp:n kansanedustajana. Kansanedustajana Törngren oli lähes 25 vuotta ja ministerivuosia hänellä oli enemmän kuin monella muulla. Vuodesta 1944 Törngren toimi joitakin lyhyitä taukoja lukuun ottamatta ministerinä kuolemaansa saakka ensin sosiaaliministerinä ja myöhemmin valtiovarain- ja ulkoasiainministerinä sekä pääministerinä. Törngren on ainoa Rkp:n jäsen, joka on ollut pääministerinä; 169 päivää vuonna 1954. Ruotsalaisen kansanpuolueen puheenjohtajana Törngren toimi vuosina 1945–1955. Kotikaupungissaan Turussa Törngren oli kaupunginvaltuuston jäsen 1929–1945 ja hallituksen jäsen 1931–1933 ja 1936.

Törngren oli opettajana Åbo Akademin kauppakorkeakoulussa, Åbo Akademin säätiön varainhoitajana ja myöhemmin säätiön hallituksen jäsen, sen varapuheenjohtaja ja puheenjohtaja. Vuonna 1958 Ralf Törngren vihittiin kunniatohtoriksi Åbo Akademin kauppakorkeakoulusta.