Per Brahe-tiedepalkinto Niklas Sandlerille

Stiftelsen för Åbo Akademin vuoden 2014 tiedepalkinnon, 12 000 euron suuruisen Per Brahe -palkinnon, saa tänä vuonna professori Niklas Sandler. Palkinto jaetaan säätiön valtuuskunnan kokouksen yhteydessä.

Stiftelsen för Åbo Akademi jakaa Per Brahe-palkinnon vuosittain nuorelle lupaavalle tutkijalle jonka edelleen jatkuvaa työtä Åbo Akademissa pidetään erinomaisen toivottavana.

Sandlerin asetti ehdolle biotieteiden laitos, joka haluaa tukea laitoksen nuorimman ja hyvin pätevän professorin edelleen jatkuvaa työtä Åbo Akademissa.

Per Brahe -palkinnon luovutti säätiön hallituksen puheenjohtaja Peter Boström torstaina 11. päivä joulukuuta 2014  Turussa.

Niklas Sandler on syntynyt 1972. Hän on proviisori ja farmasian tohtori. Hänet nimitettiin Helsingin yliopiston farmaseuttisen teknologian dosentiksi 2007 ja Åbo Akademin farmasian professoriksi elokuussa 2009. Ennen sitä hän on toiminut mm. post doc -tutkijana University of Otagossa Uudessa-Seelannissa ja senioritutkijana lääkeyhtiö AstraZenecassa Isossa-Britanniassa.

Professori Sandler tekee poikkitieteellistä tutkimusta Åbo Akademissa yhteistyössä mm. fysikaalisen kemian ja kemiallisteknisten laboratorioiden kanssa. Hänellä on vaikuttava julkaisuluettelo, jossa tällä hetkellä on 54 tieteellistä alkuperäisjulkaisua. Sandler on Åbo Akademissa olon aikanaan koordinoinut kaksi isoa TEKES-projektia ja johtaa tällä hetkellä Suomen Akatemian rahoittamaa akatemiaprojektia. Tämän lisäksi hän on useammassa luottamustehtävässä sekä kansallisissa että kansainvälisissä farmaseuttisissa järjestöissä.

Palkinnonsaajan kuva: http://web.abo.fi/pressmaterial/Sandler.jpg