Innovationsevenmanget Falling Walls Lab i Åbo 14.6.2016

Den 14 juni 2016 ordnas Finlands enda uttagning till det internationella innovationsevenemanget Falling Walls Lab i Sibeliusmuseum i Åbo. Evenemanget ordnas som ett samarbete mellan Åbo Akademi, Åbo universitet och Falling Walls Foundation. Uttagningen ordnas i samband med det tvärvetenskapliga symposiet Aboagora.
Under tävlingen presenterar magister- och forskarstuderande, unga forskare, företagare och experter från vetenskapens och samhällets olika områden sina egna forskningsidéer och innovationer. Syftet med labbet är främja dialogen mellan olika vetenskapsgrenar och samhället. Deltagare välkomnas brett från alla discipliner: från humanister till ekonomer och olika typer av tillämpade kunskapsområden.

”Falling Walls Lab Turku erbjuder deltagarna en unik chans dels att föra fram sin egen innovation, dels att skapa nätverk och internationella kontakter på många plan. I tävlingen måste man klara av att koncentrera sitt budskap till tre minuter och berätta om sin idé på ett tillgängligt sätt. Jag tror att den här erfarenheten är värdefull för varje deltagare”, säger evenemangets koordinator Heli Rantala.

I Lab-uttagningen får varje deltagare alltså tre minuter tid för att presentera sin forskning, sin innovation eller sin företagsidé för publiken och en jury. Presentationerna görs på engelska. I juryn ingår framstående experter från olika vetenskapsområden, forskningsinstitut och företagsvärlden. Till uttagningen i Åbo välkomnas förutom finländska deltagare också tävlande från övriga Norden och Baltikum.Labbet i Åbo är en av många uttagningar som ordnas över hela världen. Vinnaren från varje uttagning får möjlighet att delta i Lab-finalen som ordnas i Berlin i november på årsdagen för Berlinmurens fall.

Ansökningstiden till Falling Walls Lab-uttagningen i Åbo pågår till den 2 maj 2016, ansökningar på adressen http://falling-walls.com/lab/apply