Ebba Aminoff ja perheen valokuvat, näyttely Kankaisten kartanon kahvilassa

Kuka oli Kankaisten kartanon viimeisin vapaaherratar Ebba ja mistä hän oli kotoisin? “Ebba Aminoff ja perheen valokuvat”-näyttelyssä Kankaisten kesäkahvilassa 31.8.2014 asti vierailija pääsee tutustumaan Ebbaan valokuvien kautta. Esillä on valokuvia Ebban varhaisesta lapsuudesta Turusta, kesähuviloilta Turun ulkopuolelta ja matkoilta. Valokuvien kautta tapaamme hänen ystäviään, perhettään ja näemme hänen kotinsa seinien sisälle, muun muassa Linnankadulle.

Valokuvat kertovat myös nuoresta neidosta, joka matkusti omin päin Euroopassa. Keuhkosairauden luotua varjon elämään, Ebba vietti pitkiä aikoja parantoloissa sekä Norjassa, Suomessa että Ruotsissa. Ebba oli ahkera valokuvaaja ja hän kehitti myös itse valokuviaan. Näyttelyssä on ateljeekuvien lisäksi Ebban ja perheen ottamia tunnelmallisia ja ilmeikkäitä valokuvia.

Maskun Kankaisten kartanon  (Kankaistentie 57)  pihapiirissä avattiin kahvila kesällä 2013. Kahvilatilassa voi taas tänäkin kesänä nauttia virvokkeista ja kotona leivotuista herkuista.

Opastettuja kierroksia järjestetään 14.8.2014 asti keskiviikkoisin ja torstaisin puistossa klo 11.00 ja kartanossa klo 13.00 (6,-/henk., opiskelijat 3,-, maks. 25 henk./kierros, ei ennakkovarauksia).

ebba-aminoff_inbjudan-fotoutstallning-2014