Avoimet ovet Tähtitornissa 1.10.2015 klo 13-16 Säätiöpäivän merkeissä

Varsinais-Suomessa toimivat säätiöt kokoontuivat ensimmäisen maakunnallisen Säätiöpäivän merkeissä tiistaina 29.9.2015. Stiftelsen för Åbo Akademin tiloissa Tähtitornissa pidettyyn tilaisuuteen osallistui 24 paikallista säätiötä. Tarkoituksena oli tutustua ja kehittää ideoita tulevaisuuden yhteistyöksi ja vuoden 2016 Säätiöpäivän järjestämiseksi. Euroopan-laajuista Säätiöpäivää vietetään 1. lokakuuta.

Säätiöiden ja rahastojen neuvottelukunnan toimitusjohtaja Liisa Suvikumpu totesi tilaisuudessa 29.9.2015, että säätiöiden tekemä työ on monille suomalaisille varsin tuntematonta. Säätiöpäivä onkin hyvä tilaisuus kertoa säätiöiden toiminnasta ja saavutuksista. Tilaisuus oli merkittävä askel alueen säätiöiden verkostoitumisessa.

Säätiöpäivän päätapahtuma on Helsingissä, mutta eri puolilla maata olevat säätiöt voivat järjestää omia alueellisia tilaisuuksiaan. Varsinais-Suomessa säätiöt eivät vielä tänä vuonna esittäydy näkyvästi suurelle yleisölle, mutta osa säätiöistä viettää torstaina 1.10.2015 avoimien ovien päivää, jolloin yleisö on tervetullut vierailulle tutustumaan säätiön toimintaan.

Stiftelsen för Åbo Akademin toimitiloissa Vartiovuorenpuiston Tähtitornissa on avoimien ovien päivä 1.10.2015 klo 13-16, myös Donner-instituutti (Piispankatu 14, Turku, Humanisticum) on avoinna yleisölle klo 13-16.

Varsinais-Suomen säätiöiden tapaamisen järjestäjinä toimivat Stiftelsen för Åbo Akademi, Turun Yliopistosäätiö, Eschnerska Frilasarettet ‑säätiö sekä Suomen Kulttuurirahaston Varsinais-Suomen rahasto.

Tiedote

stiftelsedagen_rgb