Säätiö luo tulevaisuutta
Tukea korkeakoulutukselle ja tutkimukselle jo vuodesta 1917

Avustukset

Åbo Akademin säätiön pääasiallisena tehtävänä on Åbo Akademin taloudellinen tukeminen noin 10–15 miljoonalla eurolla vuosittain. Tieteellistä tutkimusta tuetaan pääasiassa osoittamalla tutkimusapurahoja Åbo Akademin säätiön tutkimuslaitokselle sekä tukemalla uskontotieteelliseen ja kulttuurihistorialliseen tutkimukseen erikoistunutta Donner-instituuttia.

 

 

Toiminta

Säätiö täyttää tehtäväänsä tukemalla Åbo Akademita taloudellisesti. Lisäksi säätiön tarkoituksena on ylläpitää ja rahoittaa instituutteja, museoita ja muita laitoksia tutkimuksen ja kulttuurin alalla sekä myöntää apurahoja, tukia, avustuksia ja palkintoja. Säätiö omistaa ja hallinnoi yliopistokiinteistöjä, kaupallisia kiinteistöjä ja vuokra-asuntoja tämän päämäärän edistämiseksi.

 

Lahjoita

Åbo Akademin säätiöllä on hallinnassaan 407 rahastoa, joista useimmat perustuvat testamentteihin tai lahjoituksiin. Monille ihmisille on luontainen valinta jättää testamentissaan jäämistönsä itselleen läheiselle säätiölle tai asialle tai perustaa rahasto, jonka tuotto käytetään yleishyödylliseen tarkoitukseen.

 

Ajankohtaista

Avoimet ovet Casa Haartmanissa 28.10.

Axel Haartmanin taiteilijakoti Casa Haartman avaa ovensa lauantaina 28.10. klo 11–16 väliseksi ajaksi. Silloin on mahdollisuus tutustua tähän ainutlaatuiseen kotiin ja puutarhaan oppaiden johdolla. Ryhmien koko on rajattu, mutta opastuksia… Lue lisää»

Näyttely arkkitehti Gustaf Nyströmistä Humanisticumissa 28.9-27.10

Åbo Akademin säätiön Humanisticum-rakennuksessa 27.9.2017 avattava näyttely esittelee valokuvien, piirustuskopioiden ja kirjallisten dokumenttien avulla arkkitehti, professori Gustaf Nyströmin (1856–1917) Turkuun suunnittelemat rakennukset ja kertoo hänen yhteyksistään kaupunkiin. Nyström laati Turkuun… Lue lisää»

Vietämme Säätiöpäivää 1.10.2017

Åbo Akademin Säätiö osallistuu eurooppalaisen Säätiöpäivän viettoon sunnuntaina 1.10.2017 klo 11–16. Säätiöpäivänä ovet ovat avoinna  Piispankadun museoissa ja Humansticumissa. Ett hem- museossa, Piispankatu 14, voi tutustua 1800-luvun loppupuoliskon porvariskodin interiööreihin ja taiteeseen…. Lue lisää»