Säätiö luo tulevaisuutta
Tukea korkeakoulutukselle ja tutkimukselle jo vuodesta 1917

Avustukset

Åbo Akademin säätiön pääasiallisena tehtävänä on Åbo Akademin taloudellinen tukeminen noin 10–15 miljoonalla eurolla vuosittain. Tieteellistä tutkimusta tuetaan pääasiassa osoittamalla tutkimusapurahoja Åbo Akademin säätiön tutkimuslaitokselle sekä tukemalla uskontotieteelliseen ja kulttuurihistorialliseen tutkimukseen erikoistunutta Donner-instituuttia.

 

 

Toiminta

Säätiö täyttää tehtäväänsä tukemalla Åbo Akademita taloudellisesti. Lisäksi säätiön tarkoituksena on ylläpitää ja rahoittaa instituutteja, museoita ja muita laitoksia tutkimuksen ja kulttuurin alalla sekä myöntää apurahoja, tukia, avustuksia ja palkintoja. Säätiö omistaa ja hallinnoi yliopistokiinteistöjä, kaupallisia kiinteistöjä ja vuokra-asuntoja tämän päämäärän edistämiseksi.

 

Lahjoita

Åbo Akademin säätiöllä on hallinnassaan noin 400 rahastoa, joista useimmat perustuvat testamentteihin tai lahjoituksiin. Monille ihmisille on luontainen valinta jättää testamentissaan jäämistönsä itselleen läheiselle säätiölle tai asialle tai perustaa rahasto, jonka tuotto käytetään yleishyödylliseen tarkoitukseen.

 

Ajankohtaista

Åbo Akademin säätiön valtuuskuntaan valittiin uusia jäseniä

Säätiön valtuuskuntaan valittiin uusia jäseniä ajalle 1.1.2019-31.12.2023 Åbo Akademin säätiön valtuuskunnan kokouksen yhteydessä 10.12.2018 Turussa valtuuskunnan uusiksi jäseniksi valittiin ajalle 1.1.2019–31.12.2023 pääsihteeri, VTM Riina Forsman (Turku), toimitusjohtaja, kauppat. lis. Roger… Lue lisää»

Inblick-vuosimakasiinimme on julkaistu

Säätiön vuosimakasiini Inblick on valmis! Julkaisun tarkoituksena on jakaa tietoa Åbo Akademin säätiön toiminnasta tieteen, tutkimuksen ja kulttuurin hyväksi. Haluamme kertoa miten vaalimme lahjoittajiemme perintöä ja myös yleisesti kasvattaa tietoisuutta… Lue lisää»