Säätiö luo tulevaisuutta
Tukea korkeakoulutukselle ja tutkimukselle jo vuodesta 1917

Avustukset

Åbo Akademin säätiön pääasiallisena tehtävänä on Åbo Akademin taloudellinen tukeminen noin 10–15 miljoonalla eurolla vuosittain. Tieteellistä tutkimusta tuetaan pääasiassa osoittamalla tutkimusapurahoja Åbo Akademin säätiön tutkimuslaitokselle sekä tukemalla uskontotieteelliseen ja kulttuurihistorialliseen tutkimukseen erikoistunutta Donner-instituuttia.

 

 

Toiminta

Säätiö täyttää tehtäväänsä tukemalla Åbo Akademita taloudellisesti. Lisäksi säätiön tarkoituksena on ylläpitää ja rahoittaa instituutteja, museoita ja muita laitoksia tutkimuksen ja kulttuurin alalla sekä myöntää apurahoja, tukia, avustuksia ja palkintoja. Säätiö omistaa ja hallinnoi yliopistokiinteistöjä, kaupallisia kiinteistöjä ja vuokra-asuntoja tämän päämäärän edistämiseksi.

 

Lahjoita

Åbo Akademin säätiöllä on hallinnassaan 407 rahastoa, joista useimmat perustuvat testamentteihin tai lahjoituksiin. Monille ihmisille on luontainen valinta jättää testamentissaan jäämistönsä itselleen läheiselle säätiölle tai asialle tai perustaa rahasto, jonka tuotto käytetään yleishyödylliseen tarkoitukseen.

 

Ajankohtaista

Åbo Akademin säätiö perustettiin 100 vuotta sitten

Åbo Akademin säätiö perustettiin 100 vuotta sitten Turussa. Säätiökirja allekirjoitettiin 18. kesäkuuta 1917, mistä paikallinen lehti Åbo Underrättelser uutisoi tiistaina 19. kesäkuuta 1917. Juhlavuotta vietetään työn merkeissä. Säätiön valtuuskunta kokoontui 14.6.2017 Sibeliusmuseossa. Kokouksen jälkeen vuoden… Lue lisää»

Ralf Törngren-palkinto Milla Stenströmille

Åbo Akademin säätiön hallituksen puheenjohtaja, kauppaneuvos Peter Boström jakoi vuoden Ralf Törngren-palkinnon 14.6.2017 luonnontieteiden opiskelija Milla Stenströmille säätiön valtuuskunnan kokouksen yhteydessä Sibelius-museossa. Milla Stenström (s. 1992 Porvoossa) saa palkinnon mittavasta… Lue lisää»