Alexander Lång saa Ralf Törngren -palkinnon

Stiftelsen för Åbo Akademin hallitus myöntää vuosittain Ralf Törngren -palkinnon henkilölle, joka on toiminut ansiokkaasti säätiön, Åbo Akademin tai ylioppilaskunnan hyväksi. Palkinto jaettiin ensimmäisen kerran vuonna 2001. Palkinnon suuruus on 6 000 euroa. Tänä vuonna palkinnon sai valtiotieteen opiskelija Alexander Lång (s. 1991 Helsingissä).

Palkinnon jakoi Stiftelsen för Åbo Akademi -säätiön hallituksen puheenjohtaja, kauppaneuvos Peter Boström säätiön valtuuskunnan kokouksen yhteydessä 12.5.2015.

Alexander Lång saa palkinnon vahvasta panostuksestaan Åbo Akademin ja ylioppilaskunnan toimintaan. Lång on opintojensa ohella toiminut monessa luottamustehtävässä. Hän toimii tällä hetkellä Åbo Akademin ylioppilaskunnan valtuuston puheenjohtaja, ja hän on myös mm. toiminut yhteiskuntatieteiden ja kauppatieteiden tiedekunnan neuvoston varsinaisena jäsenenä. Hän otti myös aktiivisesti osaa Åbo Akademin uusien kandidaattikoulutusten kehitystyöhön. Vuonna 2014 Lång toimi ylioppilaskunnan hallituksen puheenjohtajana ja ennen sitä yhteiskuntatieteiden opiskelijajärjestön, Statsvetenskapliga klubben vid Åbo Akademi, puheenjohtajana. Alexander Lång opiskelee julkishallintoa sivuaineenaan joukkoviestintä.

Kuva: http://web.abo.fi/pressmaterial/alexander_lang.jpg

Kuvaaja: Åbo Akademin ylioppilaskunta

Ralf Törngren (s. 1899 Oulussa k. 16.5.1961 Turussa)

Kuollessaan Törngren toimi ulkoministerinä ja Rkp:n kansanedustajana. Kansanedustajana Törngren oli lähes 25 vuotta ja ministerivuosia hänellä oli enemmän kuin monella muulla. Vuodesta 1944 Törngren toimi joitakin lyhyitä taukoja lukuun ottamatta ministerinä kuolemaansa saakka ensin sosiaaliministerinä ja myöhemmin valtiovarain- ja ulkoasiainministerinä sekä pääministerinä. Törngren on ainoa Rkp:n jäsen joka on ollut pääministerinä; 169 päivää vuonna 1954. Ruotsalaisen kansanpuolueen puheenjohtajana Törngren toimi vuosina 1945–1955. Kotikaupungissaan Turussa Törngren oli kaupunginvaltuuston jäsen 1929–1945 ja hallituksen jäsen 1931–1933 ja 1936.

Törngren toimi Åbo Akademin kauppakorkeakoulussa opettajana, Stiftelsen för Åbo Akademi -säätiön varainhoitajana ja oli myöhemmin säätiön hallituksen jäsenen, sen varapuheenjohtaja ja puheenjohtaja. Vuonna 1958 Ralf Törngren vihittiin kunniatohtoriksi Åbo Akademin kauppakorkeakoulusta.