Aktuellt

Bidra till att skapa framtid!

En donation till Stiftelsen för Åbo Akademi är en satsning på framtiden. Vi tar med tacksamhet emot donationer från enskilda personer, institutioner, organisationer och företag. Donera

Lights on ÅAU!

Åbo Akademi inleder firandet av sitt 100-årsjubileumsår med en stor utomhusfest i Åbo torsdag 18.1.2018 kl. 16.30. Allmänheten välkomnas till Domkyrkotorget utanför Åbo Akademis huvudbyggnad för att delta i ljusfesten… Läs mera»

God jul och gott nytt år!

Vi önskar alla våra samarbetsparter och vänner en fridfull jul och ett gott nytt år 2018! I stället för att skicka julhälsningar stöder vi denna jul verksamheten vid Barnkliniken  vid ÅUCS. ”Vi… Läs mera»

Årets Per Brahe-pris till TkD Jessica Rosenholm

Stiftelsens för Åbo Akademi styrelse har i år beslutat dela ut Per Brahe-priset till professorn i farmaci, företrädesvis läkemedelsutveckling, teknologie doktor Jessica Rosenholm. Prissumman är 12 000 euro. Per Brahe-priset… Läs mera»

Museet Ett hem tilldelades hederspris

Hederspriset ”Egentliga Finlands museigärning 2017” har tilldelats museet Ett hem . Priset mottogs av intendent Ulrika Grägg och museiassistent Anni Mannevaara vid ett festligt evenemang i Åbo Slott 1.12.2017.  

Julen i museet Ett hem

Museet Ett hem är julöppet 1.12.2017-7.1.2018 och öppethållningstiderna är tisdagar och fredagar kl. 11-16 samt onsdagar, torsdagar, lördagar och söndagar kl. 12-15. Måndagar är museet stängt. Guidningar på svenska arrangeras 3.12 kl. 12,… Läs mera»